| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : květen 2011

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Hejného metoda výuky matematiky je v ohrožení

Josef Kubát

Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.

(?)
[<<Předchozích 240] Názory 241250 z 22350  [Dalších 22100 >>]
Katka+3 kluci 79533
28.2.2013 11:18:53
Mariko, tak já koncert sledovat nemohla bo jsem měla kolotoč kolem dětí, manžel byl na hokeji. Nakonec jsem s nejmenším vytuhla taky. Jsi borec, že toho tolik zvládáš ~g~
Lei, ani se mi nechce věřit, když píšeš, že u vás první nemoc. Tiše závidím. Mě už z toho doma hrabe. Tadeáš to chudák furt chytá od starších. Nedovedu si představit mít doma další dítě a ta řetězová reakce, kdy to postupně chytnou všichni, už ted jsem z toho fakt vyřízená a místo, abych si užívala mateřskou, tak jen řeším medicínky, doktory aj. S tímhle kolotočem jsem fakt nějak nepočítala, když jsem se coby prvnotěhule těšila na mimčo.
Co se týče vzdoru, jak píšeš. Tak já bych řekla, že to nemusí být ani nedozrálou nervovou soustavou, ale už ty naše dětičky na to věk mají. Jak mi kdysi řekl psycholog- u někoho to přijde dřív, u někoho později, ale ve 3letech má období vzdoru každé dítě...mohu potvrdit. U prvního to přišlo kolem roku a půl, u prostředníčka ve 2,5letech a Tadeáš se začal vztekat někdy v říjnu. A myslím si,že on teda bude hlava tvrdohlavá fest. SIce je i hodnoučkej, ale když si něco umane a já řeknu, že to tak nebude, tak to je konec. Nedávno si vytahoval nůž z šuplíku v kuchyni, tak jsem řekla, že né a vzala mu to. To jste měli vidět, slzy jak hrachy a pak si stoupl k myčce nádobí a začal o ní bušit hlavou ~a~ To jsem zírala, nikdo z kluků tohle nedělal. Tahle situace se od té doby opakovala ještě 2x. Nějak nechápu tu jeho sebedestrukci. Až u něj bude vzdor na vrcholu, tak já to snad doma nezvládnu. Davídek taky býval temperament, ale tohle mi nedělal. No mám se na co těšit.
Lei 37503
27.2.2013 22:06:11
Ahoj holky,

moc vás zdravím, zanedbávám to jak tady, tak na tom našem uzavřeném lednu ~f~.

Sleduju koncert, Mariko, super ~g~, vypadáš i přes to rozlišení, které nabízí můj počítač )nebo právě proto? ha ha ~t~) moc dobře a zpěv ~R^. O vytuhnul při uspávání M, takže má smůlu.

Děkuji za optání, jak se nám daří. Porod rychlý, co do bolesti mnohem intenzivnější než ten první, ale zároveň mnohem "vědomější" ~R^. Shodou náhod stejná PA i stejná dětská sestra jako minule. Pustili nás v pondělí, rodila jsem ve čtvrtek. M chudák z toho všeho onemocněla - její první nemoc - tak po návratu to bylo trochu náročnější. L je ok, už se na mne poprvé usmála ~s~:-). Občas hodí pěknou šavličku, to je něco, co jsem od M neznala. Bála jsem se refluxu, ale pozoruju, že se to stává, když je přejedená, tak snad úpravou režimu to udržím v normálu, vypadá to teda dost hrozně, když to mlíko letí obloukem všechno ven, člověk by ani neřekl, že toho tolik vypila. V noci celkem spinká, tak to jde, ale na mě ta únava už dolehla, takže jsem jak mátoha, dávám ji nad nočníček a v noci jsem teda kolikrát tuhá a tak nerada se zvedám ~8~.

M už spí celou noc (někdy přeleze k nám, ale spí dál), začala se sama přikrývat v noci, což je fajn. Je to pěkný cholerik, když není po jejím, tak spustí pěknou sirénu, zřejmě období vzdoru o trochu dřív (nezralost nervové soustavy omlouvá ~s~). Už si z nás začíná dělat šoufky, např. ráno jí říkám, M, kolik je ti let? Dosud odpovídala "jeden" a dnes na mě vyloženě s pobavením kouká a říká "deset". A večer se ptám znovu před O, protože tuším, co bude, a ona "sedum". Kde to bere, netuším. Posledně jsem dala L na bříško a ona tak snaživě nadzvedávala tu hlavičku...M to chvíli skepticky pozorovala a pak jí říká "požádně"! ~:-D

Uf, ještě bych psala, ale zavírají se mi úplně oči. Plus ta demence z kojení - absolutně nic si nepamatuju! Doufám, že i ostatní přidají info, jak se jim daří. Dobrou všem!

Mariko, pěkně sis tam hladila břicho do rytmu ~b~. Jsem ráda, že jsem vás viděla, musí to být dobré odreagování. ~g~
MarikaP+3 82381
27.2.2013 18:36:41
Holky, kdyby vás to náhodou zajímalo, dnes mám s kapelou koncert ve Vagonu, jsme zase předkapela Znouzecnosti. Dá se na to dívat on-line, budeme hrát asi od 20:30, možná se to posune na 21h.
www.vagon.cz
Katka+3 kluci 79533
27.2.2013 18:20:44
Mariko, ještě k tomu, co jsi psala...je pravda, že u nás ve školce se maminy taky neomlouvají, jestli tam jde dítě s rýmou nebo kašlem. Já teda když vidím, že Davča má kašel a je to astmatického původu, tak to učitelce říkám, aby si nemysleli, že tam jde někoho nakazit. Jinak ho do školky nedávám, bylo by mi to blbý, když jsem doma.
Katka+3 kluci 79533
27.2.2013 13:05:57
Tééééda, lidi, kde všichni jste? Měli by jsme opět trochu zvednout číslo našich příspěvků, né? :-)
Tak jaro se nám blíží a já se těším jak malá holka, nějak mě ta zima s kašlající školkou za zadkem nebaví. Do konce ledna jsme se drželi a od té doby, co jsme padli celá rodina, tak je týden klid a pak zase rýma a kašel a stále dokola, no a colostrum necolostrum, škoda, pěkně nám to zabíralo.

Jak se jinak máte, ostatní? Co novopečená maminka a těhulky? Teda musím prozradit, s Wis a Joll jsme se viděli nedávno v Brně. Leinka i Páta jsou úžasně šikovní. Páta je fakt takový velký kluk, vypadá určitě na víc než ani né dvouročňátko :-) A stále úžasný klidas (což u nás už se říct nedá). No a Leinka...šikovná holčička. Kolik věcí mi stihla říct a ukázat. To Táďa tolik neřekne co ona. Ty holky jsou asi fakt ukecanější už od narození ~;)

Mariko, jak se daří vám? Stále bojujete se školkovskýma nemocema? A co miminko v bříšku? Jak se držíš ty?

Škoda, že to tu upadá, ale věřím, že se tu ještě ukážete...
MarikaP+3 82381
13.2.2013 21:46:10
Ahoj, Katko, už dlouho se chystám na odpověď. U nás také řádí porád nějací bacilové, ale nic hroznýho, spíš rýma kašel, ale mě je blbý stejně takhle Elišku dávat do školky, tak přišla, chudinka, o masopust ve školce, denska jsem jí s blbým pocitem dávala do školky, protože měli divadlo a omlouvala se, že je pořád nastydlá a pí.uč. mi pak říkala,že jí připadala v pohodě. Takže zase chvíli bude chodit. O masopustu jsem jí tam taky chtěla vzít jen na ten den, ale ředitelka byla tak nepříjemná, že je to na naší zodpovědnost, bla bla bla, že jsem jí nakonec stáhla a nešla tam. Holky z MC mi říkají, že jsem moc poctivá (chtěly říct blblá), že ostatní rodiče se neptají a dítě do školky prostě dají.

Ta Tvoje kamarádka to opravdu nějak moc řeší, asi nemá co na práci~t~
Já se pomalu připravuju, že se nám to blíží, cítím, že jsem víc unavená, ale ke svému překvapení ještě pořád zvládám nosit Matěje na zádech - dneska rekordně 2 hodiny v kuse, ale to už jsem toho měla plný kecky. Děti ovšem ted vstávají před šestou a já to pocituju, že jsem fakt unavená, jako normální těhule mám asi vyšší potřebu spát, ale šance na uspokojení této potřeby je nulová ~h~
Jinak hlásím, že se nám snad po 2 měsících snažení podařilo odnaučit Matěje cucání palce~z~
Všechny zdravím a ozvěte se, jak se máte ~3~
Katka+3 kluci 79533
7.2.2013 15:43:26
Ahoj holky,
koukám, nějak to tu vázne ~;)
My jsme celá rodinka minulý týden podlehli nějaké blbé infekci, takže jsme všichni padli s vysokýma horečkama, no byla to chuťovka. Nakonec jsme všichni skončili na atb ~:( ale už jsme fit, děcka vyvádí jak koně, tak jsem ráda, že jsme z toho venku.
Maw, právě mě říkala i kámoška, které alergii na laktózu zjistili až ted po třicítce, že žádné krevní testy tu alergii nedělají, že se to stanoví pouze na základě jídelníčku. Mě to bylo docela divný, že se to nedá nějak podložit, nějaké testy, vyšetření...Je mi jasný,že do 1roka to bývá hodně zkreslené, takže se nějaké testy ani moc nedělají. Ona ta kamarádka s prckem to hodně řeší, řekla bych, že až moc. Ona ho zatím jen kojí a vynechala zcela vše z mlíka, ani třeba sušenku, kde je psáno na obalu,že obsahuje máslo. Myslí si,že je na tom malej lépe, ale nějak se mi to nezdá. U nich v rodině nikdo tuto alergii nemá, malej jí na váze přibývá, jen prostě prej měl skoro 3měsíce rýmu, tak z toho hned usoudila alergie a astma (má to jeho starší brácha) a nějaký ekzémek, pak bolení bříška, tak si stanovila diagnozu- alergie na mlíko.
No nic, házím to za hlavu.

CO jinak čerstvá dvojmatka? Jak, Lei, zvládáte?
maw 84192
28.1.2013 17:05:21
Katko,
ta alergie: v první řadě krev. Sice je ten odběr u mimina nepříjemnej, ale nic se tím neztratí a je to nejpřesnější.
Akorát mám za to, že je potřeba, aby dítě to mlíko před tím odběrem nějako dobu jedlo, aby mělo protilátky (nevím přesně, odvozuju od lepku), ale to bych na místě té kámošky domlouvala až při objednání na alergologii. Resp. pokud dítěti nebudou chtít brát krev rovnou tam, tak to stačí i v ordinaci pořešit až na místě, jak dlouho před odběrem, ať dítě necpe zbytečně tím, co mu nedělá dobře.
Ještě jsem natrefila na nějaký vyš. dechový nebo co, to bude asi nějakej rozklad v puse nebo co, ale to u mimina asi nebude tak přesný.
A střevní... sondě bych se vyhla, co to jde. Ale neplynulo z toho, že je to ono.
Rozhodně bych začla tou krví, pak by se vidělo.
MarikaP+3 82381
28.1.2013 15:15:14
Jéé, Lei, vítám vás doma, at se hezky všichni sžíváte, jsem zvědavá, co Martička, abych se připravila, co nás čeká od našeho pana Bubóna (domácí označení našeho druhorozeného).
Wis - děkuju a co se týče Matěje, má okolo 10kg, na většinu lidí stále působí na svůj věk drobněji, ale není, co to bývalo.
Převelice pak děkuju Maw, že mě označila jako drobnou, poslední dobou si tak skutečně nepřipadám a po shlédnutí pořadu ve mně zanechalo dost hluboký dojem mé mohutné pozadí(no prdel ja vrata~n~)
Wis - k tomu nošení, já jsem sama překvapená, že to ještě zvládám, ale fakt mi to nedělá moc velký potíže, břicho mi občas tvrdne i bez nošení, ale bederák mě na břicho tláčí jen když si sednu, to si ho pak snažim trochu povolit. Pravda, bederák mám opravdu hooooodně nízko, Matěj je v nosítku potom hrozně zapadlej. Ale když pak vezmu golfáče, tak je to pro mě cca stejnej záhul, bydlíme na kopci, takže v tom není velkej rozdíl, tudíš golfáče beru, když mám ještě brát nákup nebo něco dalšího, při běžném provozu nosím. Elišku jsem nosila asi do 5. měsíce, ale byla taky o rok starší a pár kilo těžší. Jo a když vím, že budu ten den víc nosit, tak si beru kvůli křečákům punčochy.
Jenže taky jsem takovej nezmar, kdybych měla za sebou nějaké nepříjemné zážitky s potraty nebo něco podobnýho, asi bych na sebe byla opatrnější. Takhle pozoruji, že každé těhotenství toho vydržím víc a víc.:-)
Lei 37503
28.1.2013 13:24:05
...za gratulace, holky. Jsme doma, ale M včera něco chytla, možná v porodnici, jak chodili za mnou?, má 38,6 momentálně, tak chtěla jít spinkat a L spí též, tak je tu chvíli tichoučko...tak se ozvu, až se nějak vzchopí, a dodám víc info o nás :).
[<<Předchozích 240] Názory 241250 z 22350  [Dalších 22100 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.