Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
| Hanka 75 | 76332 |
|
|
25.1.2018 14:52:18
a proč se nestará vůbe teta - druhá dcera babičky ?
|
| Hanka 75 | 76332 |
|
|
25.1.2018 14:51:46
a chtějí po nějakém sourozenci pomoc ? Co třeba bratr, který bydlí v bytě po babičce ? A ten je prostě jeho, nebo by se s ním dalo počítat pro změny rodičů a babičky ?
|
| Ráchel, 3 děti | 76748 |
|
|
25.1.2018 14:51:14
ty brďo, to má jako tchyně představu, že až bude nemohoucí, tak tě tvůj muž opustí, aby se o ni mohl starat???
|
|
|
25.1.2018 14:50:04
kolik jim je?
|
|
|
25.1.2018 14:48:43
no jak to tak čtu, tak moc rozumní nejsou. v tom případě bych jim řekla, ať si dělají, co chtějí, ale v nějaký blbosti bych jim fakt nepomáhala
|
| Girili | 117849 |
|
|
25.1.2018 14:48:23
A neslo by pro sebe si pronajmout vetsi a ten 2+1 si nechat a pronajimat ho? Myslim, ze neni rozumne si na stara kolena prodavat jedinou svou nemovitost. Nebo vlastni jeste neco jineho, kam by se pripadne mohli nebo planovali vrtnout? Treba chalupu, kde planuji prozit duchod?
|
| vcelkamaja | 32837 |
|
|
25.1.2018 14:40:40
Jestli je ten byt v osobnim vlastnictvi, tak by byla moznost ho pronajimat a zaroven si pronajimat vetsi byt. Zalezi na lokalite, pokud je dobra, presunout se do horsi za srovnatelny peniz. Pak by babi umrela v tom cizim byte a oni by se zas presunuli domu. Ale zas se porad stehovat, to neni jednoduchy...
|
| Hanka 75 | 76332 |
|
|
25.1.2018 14:38:19
a proč to kategoricky odmítli, nechtějí rekonstrukci ?
jestli ne, tak do toho bych je netlačila (do ničeho bych je radši netlačila a nechala to rozhodnutí na nich), jen bych jim navrhla řešení, která mne napadjí zkusit si bydlet v pronájmu na zkoušku mi přijde rozumné... jak chtějí byt prodávat a současně si najít pronájem ? to take není organizačne jednoduché, potřebují příp. kupce který jim počká, než se vystěhují... at si první zkusí najít podnájem, který by se jim líbil, vyhovoval ? uvidí také, jak je to těžké či lehzké, za jaké poeníze (nebo mají představu ?) mnek tomu napadá, jak tu někdo psal, že oni chtějí jiné řešení a tímhle si o ně říkají např. někdo vzal babičku k sobě.. vyměnil si s nimi byt (nebudu tu ydlet, když tu babička umře), babičku do nemocnice... domova důchodců... na mě to tak působí. Jinak bych vymyslela návrhy, řekla s čím pomůžu (zajistím stěhováky, pomůžu zabalit...) pokud se tak rozhodnou... pomohla s babičkou... co na to babička ? je tam s nimi, když se o tom baví, ta by nevěděla o co jde ? |
| sevenofnine | 26164 |
|
|
25.1.2018 13:51:21
Tak v tom případě pokud to nemá zničit Tebe to musíš pustit. Oprostit se od toho, že za ně máš zodpovědnost a nechat je dělat co umějí. Není to lehký, ale Tvoje zodpovědnost jsou především Tvé děti, nikoliv svéprávní rodiče a babi. Tohle není o prodeji bytu a Ty nemusíš tuhle hru hrát pokud už nechceš.
|
| jentakj | 147688 |
|
25.1.2018 13:45:16
neprůchodný - už jsem psala,že jsem našla pobyt. zařízení, kde by mohla být a měla odpovídající péči - ne, je to drahý - ale důchod babi a přísp. na péči by to pokryl, ptala jsem se na cenu. navíc táta po tý operaci by měl nárok na lázně - tak jsem říkala, tak fajn, máma si tam pobyt zaplatí a bude. Dokonce mi na pojiš´tovně řekli, že se to i řeší tak, že člověk bydlí mimo lázně s partnerem, pro kterého je ten pobyt drahý a ten nemocný chodí na procedury a jinak tam jsou spolu. to ne - táta se rozzuřil, že ho tam nebude nikdo měsíc mučit cvičením, to radši na tu operaci nepůjde.
Ne - tam se něco děje jinýho, nevím - jestli je to věkem a příchod nějakých problémů - demence nebo tak. |
Lidový rok - DubenPraha 4
Ukliďme svět, ukliďme Česko - jaro 2018Praha 4
Malí fotografové: Tajemný portrétOlomouc
Haló JácíčkuKladno
Konstelace - seminářPraha 8 Další akce nalezte zde
Velikonoční kynutý koláč ala volské oko
Perníkový beránek Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.