| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Peníze a bydlení : Koupě, prodej, pronájem nemovitosti

Hejného metoda výuky matematiky je v ohrožení

Josef Kubát

Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.

(?)
[<<Předchozích 70] Názory 7180 z 15009  [Dalších 14929 >>]
Greta nakukujici 129120
25.1.2018 13:36:55
"Soupnout do LDNky" to zas jen tak nejde to je zdravotnicke zarizeni.
sevenofnine 26164
25.1.2018 13:35:55
Přesně, uvědom si, že Ty jsi v pozici pečujícího, musíš se starat o sebe. Maminka pomoc přijmout neumí a Ty víc síly nemáš. Ani nevíš jak moc Ti rozumím ... Hele zkus překecat mamku s taťkou na lázně, alespoň na měsíc, babičku na měsíc k tetě nebo pečovatelák a VŠICHNI si vydechněte.
jentakj 147688
25.1.2018 13:32:16
Kudlo - ono to má další rozměr. Protože jak pořád něco řeším a sleduju, tak už toho mám moc a víc si nepřipouštím. A dcera mi říkala, že kolem vánoc, jak je to takový vyhrocený, že jsem si asi nevšimla, ale že naši měli takový řeči,že kdyby potřebovali, tak sondovali, jestli bych se starala - ale v náznacích. to jsem fakt nepochopila.
Tchýně se vyslovila jasně - kdyby něco, nikam nepůjdu a ty se sem nastěhuješ /jako manžel k ní/. Ona už měla i řešení, jak to udělat, kdybych tady nebyla - to když jsem na tom byla špatně a byla v nemocnici ve špatném stavu/ - manžel asi u ní hledal útěchu, že jak by to sám dával a ona ho uzemnila svým plánem.
sevenofnine 26164
25.1.2018 13:32:04
Ano, teď už vím, že někdy je nutné si nechat pomoc, ale než se k tomu člověk dopracuje :-). Prostě ze začátku zvládáš a pomalinku se přidává, rok za rokem ... a vyjde - vařená žába, učebnicový příklad.
Rodiče zakladatelky tak daleko nejsou, operace tatínka je další přitížení a jak je maminka unavená možná i v depresi tak nevidí cestu ven a i když pomoc zvenku přijde neumí ji přijmout ani využít, tím pádem pomoci ubývá (samozřejmně) a tlak na pečujícího se zvyšuje. A už běháš v kolečku jak křeček ... a dokud si to křeček neuvědomí tak s tím nikdo nehne. Smutný ... :-(. Máš pravdu teď jim nejde nijak pomoct, jen se můžeš koukat jak někdo blízký jde do kopru.
Alixa 90699
25.1.2018 13:28:51
To je naprostá kravina.

Byt v OV je jistota, kterou senioři potřebují nejvíc.
Nedovedu si představit jak by platili pronájem bytu, který je o mnoho dražší než energie a fond oprav. To by si měli rodiče co nejdříve uvědomit.
Teď by na to třeba i měli, ale co pak, až jeden z nich zemře? Z čeho potáhne drahý nájem? Nehledě na to dědictví...peníze za byt se rozfofrujou raz dva...neveřila bych tomu, že by jim to vystačilo až do smrti...
jentakj 147688
25.1.2018 13:27:35
No - když to tak vezmu, tak v mým věku byli naši sami a žádný starosti. My se musíme starat o tchýni,z který mě už v současnosti celkem hrabe, lítám s tátou po doktorech, protože on jak se to týká jeho,tak ty informace nepobírá a já zas lítala a zdržovala /ale to my vysvětlil jeden doktor, že to je normální, že pacient je ve stresu a fakt to sám nepobere a proto že jsou rádi, když tam chodí doprovod - i u mladších pacientů. Co se týká zdravotního stavu, tak lítám ještě s babi, máma taky s ní a se mnou chodí, ale u doktora je jak nesvéprávná - zírá, na nic se nezeptá a pak se jen diví. Já na tom pořád ještě nejsem dobře a neví se, s čím se budu potýkat do budoucna. A ještě máme děti, které jsou na nás závislé. Takže opravdu nemám volnou kapacitu.
Moje mamka je zdravá, tchýně prakticky taky - vždycky mi doktorka říká - holka, oni tě jednou zabijou, oni jen kvetou a koukni na sebe. takže opravdu mě se.e snaha mi ještě víc naložit.
ale jak říkám - a´t udělají, co chtějí, ale ode mne ať nečekají podporu.
Asi je načase jim to rovnou říct a nechat už to být.
Monika 123907
25.1.2018 13:23:31
No, já to chápu. Máme to v rodině podobně, mamka se stará o svoji maminku asi v podobném stavu, jako tvoje babička, akorát na záchod si ještě dojde sama (s chodítkem) a něco malinko si doma ještě udělá (nachystá snídani, nandá oběd, co jí dovezou...). Bydlí ve svém bytě, naštěstí 100 m od našich, mamka tam chodí obvykle 2x denně. To je podle mého o dost lepší, než to mají Vaši a mamka je ještě v pohodě, takže fyzicky to zvládá. Ale myslím, že psychicky ji to taky zatěžuje, že má vlastně takovou odpovědnost. Ale ona teda je zásadně proti ústavům, takže je mi jasné, že dokud to půjde jakkoliv, tak babičku nechá u ní doma nebo si ji nastěhuje k sobě. Ale nedávno měla zdravotní potíže, které teoreticky mohly být hodně vážné, nakonec naštěstí se podezření nepotvrdilo. A musím říct, že jsem se dost orosila při představě, kdo by se v případě špatného vývoje staral o babičku, o mamku a nakonec i o taťku (který je zatím zdravý, ještě i chodí do práce, ale uvaří tak leda čaj a polévku z pytlíku a doma není zvyklý dělat nic)...
Kudla2 58452
25.1.2018 13:23:29
Sevenofnine,

ale i ti pečující musí chtít si nechat pomoct.

Pro mě je menší zlo se do toho, když je to takhle neprůstřelný (s rodičema není řeč a jentakj si babičku sama k sobě není ochotna vzít), prostě nemíchat.
Pohodlná křesla za super ceny na Favi.cz
sevenofnine 26164
25.1.2018 13:15:38
Prostě chtějí aby se někdo staral za ně, ale zároveň chtějí být hrdiny, kteří vše zvládnou sami. Zřejmý rozpor. Každopádně nemůžeš pomoci někomu kdo pomoc doopravdy nechce.

Já jsem ovlivněná svoji situací, kdy jsem konečně pochopila, že je nutné se starat i o pečující, jinak padnou na držku a okolo se ještě diví, vždyď to do teď šlo ... Takže ani pečující nemají nevyčerpatelnou zásobu z které lze jen brát den za dnem rok za rokem. Skončila jsem na nemocenské ...
Kudla2 58452
25.1.2018 13:15:00
"No pokud se rodiče chtějí zbavit babičky a Ty s tím nesouhlasíš tak si ji vem k sobě, nebo ať si ji vezme bratr, když bydlí v jejím bytě. Oni jsou dospělí a svéprávní, je to jejich život, Ty s nimi nebydlíš. "

Ano, také to tak vnímám.

Tady přece nejde o nějakou službu Tvým rodičům, ale o službu Tvé babičce.

A starat se o seniora, byť relativně soběstačného, opravdu není až zas taková sranda.

Já jsem toho názoru, že rozhodování o tom, co je na dotyčného moc, je čistě na tom, kdo se stará. Pokud se někdo nestará ani nepomáhá, tak může maximálně tak šoupat nohama a ne kritizovat.
[<<Předchozích 70] Názory 7180 z 15009  [Dalších 14929 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.