Je známo, že děti milují sladké. Jak, ale zabezpečit, aby "to" sladké, bylo i zdravé ?
Máslo nebo margarín? Tato otázka trápí některé konzumenty jedlých tuků, kterým bylo nejprve řečeno, že odpovědí je margarín, ale pak se dozvěděli, že margarín obsahuje tzv. transmastné kyseliny, které hladinu cholesterolu rovněž zvyšují.
Rostoucí výskyt obezity, který je důsledkem klesající hladiny fyzické aktivity a stoupající konzumace potravin rychlého občerstvení (dodávajících zejména nadměrné množství tuku a cukru a pouze „prázdné“ kalorie), je zřejmě v pozadí současného nárůstu výskytu onemocnění cukrovkou II. typu u dětí.
Namísto počítání kalorií a sledování množství tuku se nabízí snazší cesta ke zdraví: jezte více ovoce, zeleniny, celozrnných obilovin a dalších zdravých potravin.
Pro připravovaný článek bychom opět uvítali Vaše zkušenosti a názory.
Hana Zemanová je nejznámější propagátorkou biopotravin v Česku. Přesto říká: „Zdravé jídlo se ale nesmí stát jediným smyslem života, jinak jste jeho otrokem.“
Vajíčka mnozí po léta zavrhovali kvůli obsahu cholesterolu. Avšak lékařské výzkumy už dávno vyvrátily mýtus, že zvyšují cholesterol.
Muži, kteří denně zkonzumují dvě misky obilovin s vysokým obsahem vlákniny, nejen že tak zvýší svou spotřebu vlákniny v průměru o 10 gramů, ale jejich denní příjem tuků klesne o asi 10 procent.
Odborníci zdůrazňují, že by děti neměly kofein konzumovat vůbec.
Ocitneme-li se najednou se svým dítětem na pustém ostrově naší domácnosti, zdá se, že máme před sebou nekonečné hodiny, které bude nutno nějak překlepat.
Poslední fotky z emailového průvodce rodičovstvím.
Emailový průvodce rodičovstvím je zdarma pro všechny rodiče od početí do 6 let věku.
Těhotenství |
Dítě |
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.