13.10.2011 10:43:07 kreditka
Složení chleba v praxi
Sice je to hezky napsáno, ale praxe je často drobet jinde. Ze složení na baleném chlebu člověk nevyčte zda suroviny na výrobu byly použity skutečně čerstvé nebo byl do chleba přidán starý rozemletý chléb vrácený z obchodů... Jen se zeptejte v nějakém obchodu s potravinami co dělají s chlebem a pečivem co zbyde! Málokdy je najdete v nabídce na zkrmení pro zvířata a proč? Protože se starý chléb a pečivo vrací zpět do pekáren. Tam se chleba rozemele a šoupne se do nové směsi na chleba zatímco pečivo ochmatané třeba půlkou města se nechá ztvrdnout a část se semele na strouhanku kterou si pak koupíte v obchodě pokud tedy neděláte domácí a zbytek se prodává jako krmení pro prasata. Měla jsem tu čest být jak u pečení chleba tak rohlíků i housek na můžu říct že mě na nějaký čas přešla chuť.
Odpovědět