14.10.2011 17:22:09 kreditka
Re: Složení chleba v praxi
Ájo stůj si za čím chceš, ale já v peklárně dělala
1) spálené rohlíky (první z pece) se vozily na určené místo za pec kde se nechaly ztvrdnou - později se použily na strouhanku
2) vrácené rohlíky či housky končily též na daném místě a dělala se z něj strouhanka
3) na zkrmení šlo jemné pečivo - koláče, loupáky, koblihy, popř. předpeky z pece, staré veky, přebytky starého baleného chleba
4) starý chléb šel na rozemletí a šup s ním do nového těsta
5) též se u nás vyrábělo čerstvé pečivo, které šlo na mrazák - tolik vek by se před Vánoci a Velikonoci nenapeklo + hypermarkety některé zboží rozpíkají
6) mmch kamarádky přítel dělal v úplně jiné pekárně a bylo to to samé, navíc dodnes vzpomíná jak se pouštěly v pekárně stroje naprázdno aby z nich vyběhly myši
7) a hygiena? Ta kolem vždy jen prošla - byla dopředu ohlášená tak se pravda trochu gruntovalo, ale vesměs si kontrola sedla do kanclíku a pochutnávala na čertvých koláčích a koblížkách
Odpovědět