13.10.2011 14:04:05 Michaela
instantní i vařené
Já dělám kaše často. Když spěchám vyplatí se vzít instantní - např. ve zdravé výživě všude najdeš od firmy Nomina - velký výběr: jáhlová, ovesná, kukuřičná, směs, rýžová, pohanková (tu nemám ráda, ač pohanku už jím). Dřív jsem je zalévala mlékem, dnes hlavně vodou nebo ovesným mlékem. Kravským mlékem míň často. Z těchto kaší se dají dělat i přílohy k jídlům - třeba placičky apod. (recepty jsou i na krabicích).
Jinak když mám čas tak vařím normálně kaše z jáhel, pohanky, vloček,krup, rýže... často to mám tak, že udělám víc těchto obilovin jako hlavní jídlo (což jsem si teď oblíbila místo neustálých brambor a těstovin) a co mi zbyde, krásně druhý den rozvařím na kaši. Nejčastěji na sladko (s kompotem, oříšky, sušeným ovocem, banánem a čerstvým ovocem, kakaemm, karobem, skořicí.... každý den můžeš mít jinou chuť) nebo občas i na slano - třeba s kari a zeleninovým salátem, s nastrouhaným sýrem, kyselým zelím, kyselými okurkami, kyselými rybičkami (to je má trvanlivá strava, když nemám čas - v ledničce to vydrží dlouho ;o)
No dnes už si bez obilovin těžko představím týden... začínala jsem jenom jáhlemi - jsou jemné a moc dobré (a taky nejrychleji uvařené) a postupně objevovala další dnes dost zapomenuté... Základ je dost to povařit, aby to bylo pořádně měkkoučké a nemusel to člověk pracně žvýkat.
Odpovědět