14.10.2011 9:07:19 Ája
Re: Složení chleba v praxi
Pracovala jsem dlouho v pekárnách a můžu říct dvě věci, co se obvykle s pečivem, které hypermarkety neprodají děje:
1. Hypermarkety ho, jak bylo výše zmíněno, samy odepisují a někdy vyhazují
2. Častěji ho vrací zpět do pekáren, které toto pečivo buď odprodají za minimální cenu ke zkrmení do ZD nebo zlikvidují
3. Strouhanka, která se standardně prodává (pocházející z pekáren) se nikdy nevyrábí ze starých rohlíků nebo jiného vráceného pečiva. Je to mýtus, který z nějakého důvodu je stále hodně "na živu". Strouhanka se vyrábí ze speciálně upečených bochníků (dle vlastní receptury), které nikdy neopustí pekárnu a jsou po upečení a vychladnutí zpracovány (rozemlety).
4. Tímto určitě neobhajuji ne-kvalitu některých pekárenských výrobků (často vydávaných za bio apod.), ale za tím, že vrácené pečivo nejde znova do oběhu si stojím
Odpovědět