17.3.2014 9:23:55 Katy
Povidla v troubě, dýně v březnu
Souhlasím s autorem. Já jsem dříve zavařovala s Pektogelem, ale marmeláda je pak samý cukr, není nad to odpařovat a odpařovat, mnohem víc vynikne chuť ovoce.
K povidlům: když je budete dělat v troubě, je s tím méně práce a výsledek skvělý.
Ještě přidám takovou zajímavost, na kterou jsem přišla loni při vaření marmelády a sirupu z bílého rybízu - nevím, co a jak se to stane, ale bílý rybíz varem zčervená
.
Marmeláda se dá vařit i v březnu
! Vyzkoušela jsem to před týdnem na dýni, která od září ležela v chodbě a čekala, kdy si jí konečně všimnu. Já si jí sice všimla vždy, když jsem o ni zakopla, ale ne a ne udělat si na ni čas. Před týdnem jsem do ní konečně řízla v domnění, že už bude uvnitř shnilá a vhodná nanejvýš na kompost nebo aspoň pro slepice, k mému údivu byla netknutá a voňavá, tak jsem poprvé uvařila výbornou dýňovou marmeládu (nejlepší je ten rum navrchu!
) a ještě jsme si v troubě upražili semínka naslano.
Odpovědět