17.3.2014 19:01:27 Nikaia+08+10
Re: Jde to i bez cukru
Opravdu to funguje - na pomalém ohni, malinko podlít, přiklopit a nesahat. Dělala jsem to loni s jablky, švestkami a špendlíky (každé zvlášť).
Aby byla rustikální idyla dokonalá, prováděla jsem tuto proceduru na kachlových kamnech, vzniklou hmotu odpeckovala v dršláku (díratej hrnec) a odpařila v pekáči v přilehlé troubě. Luxusní babičkovská technologie, celé se to dělá jaksi mimoděk - pokud se tedy topí.
Další úžasnou věcí je večer, kdy už se netopí a na tálech se dá jakž takž udržet ruka: vykydnout odpařenou hmotu z pekáče na pečicí papír na ty tály, rozetřít na 0,5 cm asi a ráno jsou hotové jablečné nebo jiné plátky - mlska pro děti, bez použití cukru.
Odpovědět