7.1.2011 12:40:20 Piggy
Re: Proč vánočka při pečení klesne?
Mám podobný problém, mě vánočka moc nenaběhne při pečení, je docela malá (ale dobrá), ze 3 hrnků mouky. Nechávám kynout několik hodin, po upletení ještě tak 20-30 min. Taky nevím, že by těsto na vánočku mělo být těžko "mačkatelné". Mívám docela měkké těsto po vykynutí.
Čím zvýšit tvrdost těsta? Přídáním mouky? Kolik droždí? V receptu píšou 1 lžíce droždí na 3 hrnky mouky, na balíčku kupovaného droždí je psáno balíček je na 1 kilo mouky. (3hrnky mouky mi vyšly na cca 700 g), takže 3/4 balíčku, ale to je mnohem víc než ta lžička uváděná v receptu... Tak nevím,poradíte?
Děkuji.
Odpovědět