Re: Jídlo do extrémních podmínek
Pokud jedeš, nikoli jdeš, vyrob si "konzervy" sama, na první dva dny vystačí i "polokonzerva" z vřelého jídla umístěného do kvalitních plastových misek nebo pod vakuum. Jinak jsme teď náhodou objevili suché polívky od Vitany - 4 porce v sáčku- - červená čočka, bramboračka - vypadají že jsou opravdu jen dehydrované, bez zbytečné chemie a jednou za rok se to dá kupodivu jíst. Dále pak nám naše dočasné asijské dítě ukázalo YUM polévky které jsou opravdu z Thajska (v regálech jsou dvoje, druhé jsou čínská napodobenina, pro mne do té doby stejný shit), vyrobil je podle návodu ale "dotáhl" kusem masa - třeba šunkou z plechovky - a zeleninou - čerstvou, v případě nouze plechovkou. Výhoda je, že vodu potřebuješ v mnohem menším množství, než když těstoviny klasicky vaříš.
Odpovědět