9.7.2017 13:26:30 Filip T.
Re: Jídlo do extrémních podmínek
Místo pečiva si nadělejte bramborový placky, vydržej několik dní.
Knäckebrot (já ho rád nemám, ale je lehkej a vydrží, někdo ho rád má).
Žitnej chleba vydrží dýl a zasytí víc než pšeničnej nebo pšenično-žitnej.
K snídani se daj dělat tortilly, na ty stačí hladká mouka, trocha vody, lžíce tuku a špetka soli, ztráty prakticky žádný, dělá se nelepivý těsto, takže ze zadělávací nádoby i z prstů to při matlání sebereš do posledního drobku (něco málo voschne a oškrábe se) - tím odpadá mytí. Pečeš na vymaštěný pánvi, tj. potřebuješ akorát hrudku špeku na potírání (tu v klídku uschováš pod kamenem v díře v zemi a nezkazí se) a netaháš se s olejem. Tortilly se daj naslano i nasladko, takže vzít nějakou marmeládu...
Z uzenin zkusit uzený ryby? Nebejvaj (tolik) slaný. Pokud peníze nejsou problém, sušený maso.
Ze zeleniny vydrží dobře cibule, zelí, mrkev, česnek. Pokud budete mít nějaký maso. Z cibule a zelí uděláš snadno omáčku, která nepotřebuje moc vody.
Oříšky - daj se přidat i pod maso do omáčky.
Odpovědět