| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Vaření a pečení

Hejného metoda výuky matematiky je v ohrožení

Josef Kubát

Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.

  (?)
[<<Předchozích 220] Názory 221230 z 72014  [Dalších 71784 >>]
Pole levandulové 23006
17.2.2018 13:33:44
Sisi, dekuji, zkusim to, snad to bude pozivatelne:)
susu. 129001
15.2.2018 8:11:39
Pole, nikdo nereaguje, tak jen napíšu, že mě máma nutila v mém pubertálním období nudle dělat. Na válu, vždycky jsem si tam nasypala hromádku hladké mouky a kydla do toho jedno celé vajíčko. Mouky radši míň a pak přidat, než naopak, aby toho nebylo moc, ale možná je to v robotu jedno.~d~
Udělala jsem takové středně tuhé těsto, rozválela na tenko, táta vždycky říkal, že se přes to "mají dát číst noviny".~:-D Nechala chvíli proschnout. Pak krájela na proužky a dávala na sebe. Přesněji, překrojila rozválené těsto na půl a půlky dala na sebe, řezem na stejnou stranu. Znovu překrojila na půl a dala sebe. A opět a opět, až mi vznikla hromádka (dlouhý pás) na sebe naskládaných proužků těsta o šířce asi 4 cm. No a z toho jsem krájela co nejvíc tence nudle, dlouhé ty 4 cm. Nakonec jsem je všechny promíchala, aby se to oddělilo od sebe, nechala ještě trochu proschnout a mohlo se to uvařit.

Takto vypadal ten pásek nudlí, který jsem krájela, v této fázi to možná půjde strčit do toho kráječe nebo co máš.

Pole levandulové 23006
14.2.2018 12:10:14
Udělala jsem si radost a dokoupila si ke svému KitchenAid robotu kompletní sady nástavců na zpracování těsta na nudle, špagety i na těstoviny /drobné tvary/. Protože nerada dělám kuchyňské pokusy, prosím ty, kdo již s výrobou domácích těstovin mají zkušenosti, aby se podělily/i o své osvědčené recepty na výrobu těsta a tipy na nákup surovin /případně i tipy na zpracovaní/. Děkuji.
žiraf 54559
10.2.2018 22:28:32
Už asi pozdě, ale pro jistotu: To balení napůl litru tekutiny, je pro zalévání rosolem.
pokud chceš vmíchat do krému (třeba ten tvaroh se šlehačkou, tak se příslušné množství želatiny nechá nabobtnat ve STUDENÉ vodě v poměru 1:6 (např. 5 g želatiny na 30 g šťávy) a opatrně se ohřeje do rozpuštění. Použij tolik práškové, kolik, by vážila plátková podle receptu.
Analfabeta 141613
10.2.2018 19:24:51
Já dávala želatinu do mléka, ale poměr už taky nevím
m-007 151891
10.2.2018 17:19:35
mam 20g, Natura
150ml + 400-450
to je spis 600ml... ale to bude asi spis jako na aspik nebo zelatina na dort. Do kremu to je asi jine. Jenom nevim jake...
Nella+2 28691
10.2.2018 17:15:06
Jak velké balení želatiny máš? Ses si jistá že je tam 500ml a ne 50?
m-007 151891
10.2.2018 17:13:23
zatim ne. Mam tvaroh a v tom 150g cukru a 100ml domaciho vajecaku od tchynky (nevim co s nim, tak jsem to zkusila do toho)
alexiaa 155453
10.2.2018 17:06:59
Do podobneho dortu nedavam slehacku, ale vodu z merunkoveho kompotu cca 250ml a v te rozpoustim tu zelatinu.. takze urcite bych tam nenalila pul litru vody. Max 100ml. Ohřát k varu, vypnout (dále nevařit), přidat želatinu, rozpustit, zchladit, smíchat s tvarohem.

Tu šlehačku už máš smíchanou s tvarohem asi co...
m-007 151891
10.2.2018 16:50:59
mam rozpracovany tvarohovy krem. Je v tom kilo tvarohu, slehacka a ted ma prijit zelatina. V receptu je psana platkova, ja mam praskovou. No a v navodu na prakosou je, ze se ma smichat s pul litrem vody. To jako fakt? Mam tomu verit? Nebo dat mensi mnozstvi nebo misto vody mleko nebo co s tim?
[<<Předchozích 220] Názory 221230 z 72014  [Dalších 71784 >>]


(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.