Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
Pole levandulové | 23006 |
17.2.2018 13:33:44
Sisi, dekuji, zkusim to, snad to bude pozivatelne:)
|
susu. | 129001 |
15.2.2018 8:11:39
Pole, nikdo nereaguje, tak jen napíšu, že mě máma nutila v mém pubertálním období nudle dělat. Na válu, vždycky jsem si tam nasypala hromádku hladké mouky a kydla do toho jedno celé vajíčko. Mouky radši míň a pak přidat, než naopak, aby toho nebylo moc, ale možná je to v robotu jedno.
Udělala jsem takové středně tuhé těsto, rozválela na tenko, táta vždycky říkal, že se přes to "mají dát číst noviny". Nechala chvíli proschnout. Pak krájela na proužky a dávala na sebe. Přesněji, překrojila rozválené těsto na půl a půlky dala na sebe, řezem na stejnou stranu. Znovu překrojila na půl a dala sebe. A opět a opět, až mi vznikla hromádka (dlouhý pás) na sebe naskládaných proužků těsta o šířce asi 4 cm. No a z toho jsem krájela co nejvíc tence nudle, dlouhé ty 4 cm. Nakonec jsem je všechny promíchala, aby se to oddělilo od sebe, nechala ještě trochu proschnout a mohlo se to uvařit. Takto vypadal ten pásek nudlí, který jsem krájela, v této fázi to možná půjde strčit do toho kráječe nebo co máš. |
Pole levandulové | 23006 |
14.2.2018 12:10:14
Udělala jsem si radost a dokoupila si ke svému KitchenAid robotu kompletní sady nástavců na zpracování těsta na nudle, špagety i na těstoviny /drobné tvary/. Protože nerada dělám kuchyňské pokusy, prosím ty, kdo již s výrobou domácích těstovin mají zkušenosti, aby se podělily/i o své osvědčené recepty na výrobu těsta a tipy na nákup surovin /případně i tipy na zpracovaní/. Děkuji.
|
žiraf | 54559 |
10.2.2018 22:28:32
Už asi pozdě, ale pro jistotu: To balení napůl litru tekutiny, je pro zalévání rosolem.
pokud chceš vmíchat do krému (třeba ten tvaroh se šlehačkou, tak se příslušné množství želatiny nechá nabobtnat ve STUDENÉ vodě v poměru 1:6 (např. 5 g želatiny na 30 g šťávy) a opatrně se ohřeje do rozpuštění. Použij tolik práškové, kolik, by vážila plátková podle receptu. |
Analfabeta | 141613 |
10.2.2018 19:24:51
Já dávala želatinu do mléka, ale poměr už taky nevím
|
m-007 | 151891 |
10.2.2018 17:19:35
mam 20g, Natura
150ml + 400-450 to je spis 600ml... ale to bude asi spis jako na aspik nebo zelatina na dort. Do kremu to je asi jine. Jenom nevim jake... |
Nella+2 | 28691 |
10.2.2018 17:15:06
Jak velké balení želatiny máš? Ses si jistá že je tam 500ml a ne 50?
|
m-007 | 151891 |
10.2.2018 17:13:23
zatim ne. Mam tvaroh a v tom 150g cukru a 100ml domaciho vajecaku od tchynky (nevim co s nim, tak jsem to zkusila do toho)
|
alexiaa | 155453 |
10.2.2018 17:06:59
Do podobneho dortu nedavam slehacku, ale vodu z merunkoveho kompotu cca 250ml a v te rozpoustim tu zelatinu.. takze urcite bych tam nenalila pul litru vody. Max 100ml. Ohřát k varu, vypnout (dále nevařit), přidat želatinu, rozpustit, zchladit, smíchat s tvarohem.
Tu šlehačku už máš smíchanou s tvarohem asi co... |
m-007 | 151891 |
10.2.2018 16:50:59
mam rozpracovany tvarohovy krem. Je v tom kilo tvarohu, slehacka a ted ma prijit zelatina. V receptu je psana platkova, ja mam praskovou. No a v navodu na prakosou je, ze se ma smichat s pul litrem vody. To jako fakt? Mam tomu verit? Nebo dat mensi mnozstvi nebo misto vody mleko nebo co s tim?
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.