Rodiče jsou nuceni zamyslet se nad stravou svých dětí, ať jsou na tom finančně jakkoli.
Amerika je každým rokem tlustší a tlustší.
Celých 35 procent Američanů je obézních. To samozřejmě vede k srdečním chorobám, cukrovce a rakovině. Podle nového výzkumu může strava velmi silně poškodit i náš intelekt. Doktorka Sophie von Stummová z londýnské univerzity zkoumala vliv stravy na 4000 skotských dětí ve věku od 3 do 5 let. Zaměřila se na konkrétní potraviny, jako jsou ryby, oleje, margaríny a jejich působení na dětské IQ. Výsledek jejího tříletého snažení je takovýto: bohatší rodiče, kteří mají tendenci vařit svým dětem z čerstvých surovin, zaznamenali u svých dětí lepší duševní růst a vývoj. Děti prokazovaly i v pozdějších letech větší chuť se učit a soustředit se. Neměly problémy s učením cizích jazyků a bez ohledu na talent se rychleji učily na různé hudební nástroje.
Naopak v ekonomicky slabších rodinách, kde jejich členové stravu lehce odbývali a nemohli si dovolit nakupovat kvalitnější potraviny, byl na dětech rozpoznán duševní úpadek. Tyto výzkumy pomáhají ke zlepšení nutriční stravy u dětí. Rodiče jsou tak nuceni zamyslet se nad stravou svých dětí, ať jsou na tom finančně jakkoli. Za nejhorší jídlo označila doktorka Sophie von Stummová stravu z fastfoodu. „I když ta jídla děti milují a firmy jim slibují ke každému hamburgeru hračku, nepouštějte je tam,“ nabádá doktorka rodiče.
Další informace o tématu v článku Psychologie Dnes.
Poslední fotky z emailového průvodce rodičovstvím.
Emailový průvodce rodičovstvím je zdarma pro všechny rodiče od početí do 6 let věku.
Těhotenství |
Dítě |
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.