Američané převzali z anglické kuchyně všelijaké úpravy pudinků, tedy v našem pojetí nakypů a buchet, které se dají jíst buď hned čerstvé a teplé nebo studené. To se mi na nich líbí a mám je moc ráda, zvláště třeba s jižanskou rumovou polevou. Tak jsem vám z datlemi vyprala právě pudinky.
Rychlý datlový pudink
2 krabice vanilkových piškotů (rozmačkané asi 200-
1 šálek ořechů (nasekaných na drobno)
1 šálek smetany
Smíchajte dohromady a pak udělejte jeden až dva válečky. Nechte vychladnout přes noc v ledničce. Můžete servírovat se šlehačkou.
2 lžíce mouky
1 lžíce strouhanky
1 lžička prášku do pečiva
1/4 lžičky soli
3 žloutky
1 šálek cukru
1 šálek datlí (vyloupaných a nasekaných nadrobno)
1 sálek ořechů (nasekaných nadrobno)
3 bílky (vašlehané do sněhu)
šlehačka jemně oslazená
třešně maraskýno (nebo kandované)
Smíchejte mouku, strouhanku, prášek do pečiva a sůl. Našlehejte žloutky do husté pěny a přidejte cukr. Přidejte datle a ořechy. Dobře promíchejte. Přidejte bílek. Upečte v máslem vymazané formě 20x20x5 cm, která je ponořená do horké vody v troubě horké 175-
Vodní lázeň je tajemství pudinků...
Tady je ale jeden jednodušší a rychlejší, bez vodní lázně:
2 vejce
1 šálek cukru
2 velké lžíce mouky
1 lžička prášku do pečiva
1 šálek datlí (nakrájených a vyloupaných)
1 šálek ořechů (usekaných na drobno)
šlehačka a třešně na ozdobu.
Ušlehejte vajíčka a cukr. Přijedte mouku a prášek do pečiva, které jste před tím dobře promíchali. Přijdete datle a ořechy. Dobře promíchejte. Upečte pomalu v podlouhlé formě na
Po prochladnutí, ale může být teplý, nalámejte pudink na malé kousky, dejte na desertní talířky či do mističek a ozdobte šlehačkou a třešněmi.
1 balíček (7 1/2 oz vanilkových piškotů asi 200g), (rozmačkaných)
3/4 šálku nasrouhaného kokosu
¼ šálku datlí (nasenakých nadrobno)
¼ ořechů (nasekaných nadrobno)
¾ práškového cukru
1/2 šálku zmražené pomerančové štávy (koncetrát nezředěný)
(dá se nahradit pomerančovou marmeládou nebo štávou, ale pak snížit rošku dávku cukru).
Smíchejte rozmačkané piškoty s kokosem, mandlemi, ořechy a cukrem. Přidejte pomerančový koncetrát. Vytvořte kuličky tak
1 konserva (tak 250g) drobně nakrájeného ananasu (odcedit šťávu)
1 balíček (cream chees) jemného pomazánkového tvarohu, např.Lučiny
¼ šálku ananasové šťávy
½ šálku ořechů (usekaných nadrobno)
2 šálky datlí
2 šálky šlehačky nebo umělé šlehačky(nebo Cool Whip pro amrečany) .
Odceďte všechnu štávu z anannasové konservy. Sdchovejte si džus (budte potřebovat 1/4 šálku).
Našlehejte tvaroh, aby byl jemný a pak přidejte ananasovou štávu. Vyšlehejte znova. Přijedte ananas, ořechy a datle, pořádně zamíchejte. Vmíchejte opatrně šlehačku (nebo cool whip). Naplňte formu (nejlépe 9x9 in- 23 cm- čtvercová forma) a zamrazte. Máte desert pro 9 lidí...
Poslední fotky z emailového průvodce rodičovstvím.
Emailový průvodce rodičovstvím je zdarma pro všechny rodiče od početí do 6 let věku.
Těhotenství |
Dítě |
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.